Voetwratten

De voetwrat is erg vervelend en iets waar u niet zo makkelijk vanaf komt. Het is veelal een virusinfectie, die zorgt dat de cellen op die locatie gaan woekeren. Het heeft van een bloemkoolachtige vorm.
Hoe herkent u een wrat
Wratten en likdoorns zijn vaak lastig te onderscheiden. Het verschil tussen een wrat en een likdoorn is dat een wrat bij zijdelingse druk pijn doet en een likdoorn als men er bovenop drukt.

Wratbehandeling:
U kunt de wrat bij de huisarts laten aanstippen, de huid wordt door middel van bevriezing behandeld. De applicator die op de huid wordt gehouden heeft een temperatuur van -55C. De bovenste huidlaag zal samen met de aandoening verdwijnen en binnen 10 tot 14 dagen vervangen worden door een nieuwe gezonde huidlaag. Zodra de applicator op de huid is aangebracht begint de bevriezing. Hierdoor kleurt uw huid wit. Vanaf dit moment kunt u een prikkelend of branderig gevoel ervaren. Na de dooifase zal deze sensatie snel verdwijnen. Cryotherapie veroorzaakt soms een blaar. Prik deze niet door maar bescherm hem met een pleister. Houd de behandelde plek schoon en peuter of krab er niet aan. Zwemmen en douchen is toegestaan. Bij sommige wratten kunnen meerdere behandelingen nodig zijn.
Een dag voor de behandeling kunt u bij de pedicure het eelt laten verwijderen wat vaak op de wrat zit, bij bevriezing wordt dan direct de wrat aangepakt en niet alleen het eelt op de wrat zodat de behandeling zo effectief mogelijk is.